11 Ekim 2009 Pazar

DOMATES MARMELATI NASIL YAPILIR

DOMATES MARMELATI: Malzeme 3 kg.olgun domates, 3 portakal, 3 limon, 10 bardak şeker, 2 yemek kaşığı karanfil, 3-4 yemek kaşığı kırılmış tarçın.
Domatesler yıkanır, kabukları soyulur, küçük küçük doğranır bu sırada domateslerin çekirdekleri dışarı atılır. Limon ve portakallar yıkanır, soyulur, beyaz lifleri ayıklanır, çok ince olarak daire şeklinde dilimlenir. Dilimler tekrar 4 e bölünür. Domates kabında biriken su dışarı dökülür, ölçülü şeker domateslere ilave edilir, şeker eriyinceye kadar karıştırılır, portakal ve limonlar ilave edilir, karanfil ve tarçın temiz bir tülbent içine gevşekçe bağlanır, karışımın içine ilave edilir, kuvvetli ateş üzerinde devamlı karıştırarak marmelat kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Domates marmelatı rengi, kokusu ve lezzeti ile çok sevilen bir çeşittir. Domatesin ve portakalın beraber bulunduğu bu günlerde yapılması tavsiye edilir.

Hiç yorum yok: