20 Aralık 2009 Pazar

UN TARHANASI NASIL PİŞİRİLİR

Un Tarhana Çorbası tarifi: Derin bir kabın içine 4 çorba kaşığı un tarhanası koyarak 2 bardak soğuk suyla ıslatınız. Tencereye (tercihe göre 3 diş sarımsağı ezerek yağın içinde bir miktar pişirebilirsiniz. Rengi hafif kırmızıya dönen sarımsakları çıkarıp alabilirsiniz yada içinde bırakabilirsiniz, çıkardığınız zaman sarımsağın yağa verdiği lezzet kalıcı olur ve rahatsız etmez) tercih ettiğiniz yağı koyarak içine isteğinize göre bir tatlı kaşığı domates salçası ilave ederek karıştırınız. Daha sonra ıslatmış olduğunuz tarhanayla beraber 2 bardak soğuk su daha ilave ederek, kaynayıncaya kadar karıştırınız. Karıştırmazsanız tarhana erimez ve topaklaşır. Kaynama başladıktan sonra tercihinize göre çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz. Eğer koyu olduysa sıcak su katarak kıvamını kendinize göre uygun hale getirebilirsiniz. On dakika kaynattıktan sonra, ocaktan alıp üzerine tercihe göre kırmızı pul biber, nane ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: