1-KURUTULMUŞ MEYVELERİN KULLANILMASI: Vişne ve üzüm gibi küçük meyvelerin ıslatılmasına gerek yoktur. Kayısı, şeftali, elma, armut, erik ise pişirmeden bir saat kadar önce iyice yıkanır, bir miktar ılık su ile ıslatılır. Bu arada, meyveler kurutma sırasında kaybettikleri suyu alırlar. Sonra içinde ıslatıldıkları bu su ile beraber, hafif ateşte ağzı iyi kapanan tencere ile pişirilirler. Islatma süresi çok uzun olmamalıdır. Aksi halde açık renkli meyveler kararmaya başlar. Meyvelerin ıslatıldıkları su dökülmemeli, çünkü meyvedeki madeni maddeler ıslatma sırasında bu suya geçer, eğer dışarı dökülürse ziyan edilmiş olur.
2-KURUTULMUŞ SEBZELERİN KULLANILMASI: Kurutulmuş sebzeler önce iyice yıkanır, bir miktar ılık su ile 1-2 saat kadar ıslatılır.Sonra ıslatıldığı bu su içinde taze sebze gibi pişirilir.
Kaynak:a.g.e.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder