21 Ekim 2016 Cuma

NAR EKŞİSİ (2)


Güneşte buharlaştırarak yapmaya başladığım nar ekşisi ekim güneşinde uygun kıvama geldi.
Üzerinde oluşan kefi kaşıkla aldım. (Kaynatılarak yapılan nar ekşisinin üzerinde de kef oluşur) Fazla dayanması için ve lezzetinin bozulmaması için kefin alınması gerekir.





                                                                                       


    Nar ekşisinin üzerinden almış olduğum kef.









İlk bölümde söylediğim gibi ben 5 kg. nardan 500 gr. nar ekşisi elde ettim. Tabi ki güneşte yapabilmek için uygun ortam ve tepsi gerekiyor. Başka yöntemleri denersem onları da paylaşırım. 
Lezzeti yoğun ekşilikte, rengi ise tam nar kırmızısı oldu. Kaynatılarak yapılan nar ekşisinin renginden çok farklı oldu. Bu usulde ilk kez yaptığım için dayanma süresi hakkında bir bilgim yok. Umarım bozulmadan uzun bir süre dayanır. Bunu da önümüzde ki zaman gösterecek. Sonuçlarını da paylaşmak üzere....kolay gelsin...


Hiç yorum yok: