NAR REÇELİ
Ekşi yada tatlı nardan reçel yapabilirsiniz. Ben ikisinden de yaptım. Ekşi nardan yapılan reçelin tadı mayhoş oldu. Vişne reçelinin ekşiliği gibi. Tatlı nar dan yaptığım epey tatlı oldu, tatlı nardan yaparsanız tavsiyem şekeri 1 bardak kullanmanız. Renkleri de resimde görüldüğü gibi oldukça farklı.... Tercih sizin...
Malzemeler
- 2 su bardağı nar suyu
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı nar tanesi
- yarım limon suyu
Büyüklüğüne göre 4-5 nar yeterli olacaktır.
Öncelikle narları tanelemeye başlayın. nar nasıl tanelenir? bu bağlantıdan öğrenebilirsiniz
ve tanelediğiniz narları elinizle sıkın, çıkan suyu süzgeçten geçirin, bardakla ölçerek tencereye koyun.
İçine bir bardak şekeri koyarak 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra iki bardak nar tanesini tencereye ilave edin 5 dk. daha kaynatın, kef oluşursa kaşıkla temizleyin, yarım limon suyunu sıkarak tencereyi ocaktan indirin. Tepsiye dökerek güneşte uygun kıvam alana kadar bekletin.
Ekşi narları bahçesinde ki ağacından veren Şengül ve Orhan Çolak arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Afiyet olsun.
Ekşi narları bahçesinde ki ağacından veren Şengül ve Orhan Çolak arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Afiyet olsun.
Ekşi nardan yaptığım reçel Tatlı nardan yaptığım reçel
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder