15 Ekim 2016 Cumartesi

AYVA TATLISI


Şimdi ayva zamanı, ayva çok sağlıklı, besin değeri yüksek bir meyvedir. Zamanında, taze taze meyveleri tüketmek vücudumuz için çok faydalıdır.
Ayvadan reçel, marmelat yaparak daha sonra da tüketebilirsiniz. Eğer imkanınız varsa ince dilimler halinde ayva kurusu da yapabilirsiniz.
Kolay bir ayva tatlısı ile sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz.

Malzemeleri
6 Adet orta boy ayva
4 Su bardağı toz şeker
6 Su bardağı su
2 Rulo kaymak

Ayva Tatlısı Hazırlanışı
Ayvaları ortadan ikiye bölün,
Çekirdeklerini temizleyin,
Derin bir tencerede altı bardak su ile kısık ateşte ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra üzerine toz şekeri serpin.
Şurup koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Soğumaya bırakın, üzerine kaymak koyarak servis yapabilirsiniz. afiyet olsun
Not: ayva'yı pişirırken çekirdeklerini de içine atın tatlınıza güzel bir renk verecektir.

Hiç yorum yok: