Anadolu'da çok eski yıllardan beri yetiştirilen Karakılçık buğdayı'nı uzun uğraşlardan sonra bulabildik. Hibrit olmayan bu buğdayın bir kısmını tohum olarak, bir kısmını da ekşi mayalı ekmek yapımında kullanmak için ayırdık.
İçindeki tohumları, tozları temizlemek için yıkandı.
Güneşin altında tamamen kurutuldu.
İçinde yıkanırken çıkmayan küçük taşlar ayıklandı.
Ve taş değirmende un olarak öğütülecek duruma geldi.
Sıra su ile çalışan taş değirmene gitmeye kaldı...
1 yorum:
Adsız
dedi ki...
Bu buğdaylarla yaptiğiniz ekmekleri gormek icin sabirsizlandim, gdo'suz olmasi super!
1 yorum:
Bu buğdaylarla yaptiğiniz ekmekleri gormek icin sabirsizlandim, gdo'suz olmasi super!
Yorum Gönder