21 Ekim 2009 Çarşamba

PORTAKAL RECELİ NASIL YAPILIR

Portakal receli tarifi:


Malzeme:

  • 4-5 adet yafa portakal,
  • 1,5 kg. şeker (5-6 bardak),
  • 1 limon suyu
Yapılışı: portakallar yıkanır, dışındaki sarı kısmı acı olmaması için hafif rendelenir. Sivri uçlu bıçakla hafif küçük delikler delinir. Portakallar bütün olarak bol suyla, bir tencerede haşlamaya bırakılır, bu arada acılığın kalmaması için 4-5 defa suyu değiştirilir. Bir tencereye, 1,5 kg.şeker üzerine 5-6 parmak geçinceye kadar su koyup şurup hazırlanır, ateşe konur, şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Kaynatılıp acılığı gitmiş olan portakallar yuvarlak olarak dilimlere ayrılır, çekirdekleri çıkarılır, şuruba atılır ve bir az kaynatılır, reçel kıvamına gelince limon suyu ilave edilir. 1-2 dakika kaynatıldıktan sonra indirilir. Temiz kuru kaplara sıcak olarak doldurulur.

Hiç yorum yok: