21 Ekim 2009 Çarşamba

GÜL RECELİ NASIL YAPILIR

Gül receli tarifi:

Malzeme :
  • 100 gram gül,
  • 1kg.toz şeker (4 bardak şeker),
  • 1 limon suyu veya 1 gr.limon tuzu,
  • 1,5 bardak su,
Yapılışı: Kokulu mayıs güllerinin yaprakları toplanır, suya daldırarak yıkanır, suyu süzülür, makasla ince ince kesilir. Toz şekerle karıştırılarak bir tencereye konur, Karıştırma sonunda limon suyu ilave edilerek tencerenin ağzı iyice kapatılır ve serin bir yere konur. Böylece 2 gün bekletilir, pişme esnasında tencereye 1,5 bardak su ilave edilerek ateşte kıvamı buluncaya kadar pişirilir, pişmenin sonunda hasıl olan köpükler alınır, reçel temiz kaplara doldurulur.

Hiç yorum yok: