Portakal kabuğu receli tarifi:Malzeme:
- 5 adet yafa portakalının kabuğu,
- 1kg.şeker (4 bardak şeker),
- 0,5kg. su (1bardak su),
- 1 limon suyu veya 1gr.limon tuzu.
Yapılışı; Portakallar yıkanır, sarı kabukları keskin bir bıçakla hafif olarak kazınır fakat soyulmaz, Kabuklar uzunluğuna 8 parçaya bölünür, bükülerek ipe dizilir ve su içine konur. Kabukların suyu bir gün içinde 4-5 defa değiştirilir ve yeniden su konur. Bir gün sonra bu kabuklar bir tencerede kaynamakta olan bol su içinde tencerenin kapağı kapatılarak 15-20 dakika haşlanır. Yumuşatılan ve acısı giderilen kabuklar kaynar şurup içine konularak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.Pişmenin sonunda limon suyu veya 1 gr.limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatılır. sıcak olarak temiz kaplara konur.
Aynı yöntem ile turunç reçeli yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder