21 Ekim 2009 Çarşamba

PORTAKAL KABUĞU RECELİ NASIL YAPILIR

Portakal kabuğu receli tarifi:


Malzeme:

  • 5 adet yafa portakalının kabuğu,
  • 1kg.şeker (4 bardak şeker),
  • 0,5kg. su (1bardak su),
  • 1 limon suyu veya 1gr.limon tuzu.
Yapılışı; Portakallar yıkanır, sarı kabukları keskin bir bıçakla hafif olarak kazınır fakat soyulmaz, Kabuklar uzunluğuna 8 parçaya bölünür, bükülerek ipe dizilir ve su içine konur. Kabukların suyu bir gün içinde 4-5 defa değiştirilir ve yeniden su konur. Bir gün sonra bu kabuklar bir tencerede kaynamakta olan bol su içinde tencerenin kapağı kapatılarak 15-20 dakika haşlanır. Yumuşatılan ve acısı giderilen kabuklar kaynar şurup içine konularak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.Pişmenin sonunda limon suyu veya 1 gr.limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatılır. sıcak olarak temiz kaplara konur.
Aynı yöntem ile turunç reçeli yapılabilir.

Hiç yorum yok: