21 Ekim 2009 Çarşamba

KAYISI MARMELATI NASIL YAPILIR

Kayısı marmelatı tarifi:

Malzeme: 1 kg. kayısı ezmesi, 750-900 gr. şeker (3-4 bardak), 1 limon suyu veya 1 gr.limon tuzu,
Yapılışı: İyice olgunlaşmış kayısılar alınır, iyice yıkanır, çekirdekleri çıkarılır, kevgirden geçirilir, eğer kevgirden geçmiyorsa kendi suyu ile çok az su ile kaynatılarak yumuşatılır, ezme pişme tenceresine konur, üzerine şeker parti parti ilave edilerek karıştırılarak pişirilir. Pişme kıvamına limon suyu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Sıcakken temiz ve kuru kaplara konur.
Not: şeftali ve erik marmelatı da aynen kayısı marmelatı gibi yapılır.

Hiç yorum yok: