21 Ekim 2009 Çarşamba

KURU ERİK MARMELATI NASIL YAPILIR

Kuru erik marmelatı tarifi;


Malzeme : 1 kg.kuru erikten elde edilmiş ezme, 1 kg.şeker, 1 limon suyu veya 1 gr.limon tuzu. Yapılışı : Kuru erikler bol su ile iyice yıkanır, bir tencereye konur, üzerine su çıkıncaya kadar su ilave edilir ve kaynatılır.
Kaynatmaya erikler yumuşayıncaya kadar devam edilir, konan su kafi gelmezse yeniden kaynar su ilave edilip bu suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir. Pişirirken ara sıra karıştırılır.
Erikler kevgirden geçecek hale gelince hemen kevgire dökülür ve sıcak sıcak kevgirden geçirilir.
Elde edilen ezmeye şeker parti parti ilave edilir ve karıştıra karıştıra pişirilir.
Marmelat kıvamına gelince limon suyu ilave edilir 1-2 dakika daha pişirilip indirilir, temiz, kuru kaplara konur.
Aynı usul ve ölçülerle kuru kayısı marmelatı da yapılabilir

Hiç yorum yok: