ELMA REÇELİ TARİFİ: Malzeme; 1 kg.elma, 1 kg. şeker (8 bardak şeker), 1kg. su (5 bardak su), 1 limon suyu veya 1,5 gr.limon tuzu.
Yapılışı: Kırmızı renkli, sert dokulu ve biraz ekşi elmalar alınır, iyice yıkanır, kabukları soyulur, çekirdek evleri ince bir bıçakla oyularak çıkarılır (tercihe göre büyük elmalar 2-12 parçaya dilimlenir). Elmalar bütün olarak kaynamakta olan 6 bardak su içinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yumuşayan elmalar delikli kepçe ile dışarıya alınır. Suyu ölçülür. 1kg. veya 5 bardak olmalıdır. Sıcak olan bu suya 2 kg. şeker ilave edilerek kaynatılır, şekerin köpüğü alınır, kaynıyan şurup içine elmalar atılır, istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir, pişme sırasında meydana gelen köpük alınır, pişme sonunda limon suyu veya limon tuzu ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatılıp indirilir, sıcak olarak kaplara doldurulur. ( Elmaları, haşlamadan doğruca kaynayan şurup içine atmak suretiyle pişirerek de reçel yapılabilir).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder