21 Ekim 2009 Çarşamba

İNCİR RECELİ NASIL YAPILIR

İncir receli tarifi:


Malzeme:

  • 60-90 adet yeşil incir,
  • 1kg.şeker (4 bardak şeker),
  • 0,5kg. su (1 bardak su),
  • 1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu,
Yapılışı : Küçük yeşil ilek (erkek) incirler alınır ve yıkanır. Kabukları gayet ince soyulur. İncirlerin alt kısmında bulunan çekirdek evi küçük bir huninin uç kısmı batırılarak yuvarlak şekilde çıkarılır. İncirler kaynayan su içinde 15-20 dakika haşlanır, soğuk suya atılarak diriltilir. Şurup içine atılarak, incirler şeffaf oluncaya ve şurup koyulaşıncaya kadar pişirmeye devamedilir. Limon suyu ve limon tuzu ilave edilir, 1-2 dakika kaynattıktan sonra ateşten indirilir. Sıcakken kaplara doldurulur.
Not: İncirlere yeşil renk vermek için haşlama suyunun 4 litresine 1 gram göz taşı koyup incirleri bu suda haşlayıp sonra yıkamalıdır.
Kaynak:Gıda-tarım ve hayvancılık bakanlığı,ziraat işl.gn.md.yayınları 1975. Gülşen Özsınmaz Ziraat yük.müh. Ankara

Hiç yorum yok: