21 Ekim 2009 Çarşamba

ŞEFTALİ RECELİ NASIL YAPILIR

Şeftali Reçeli Tarifi:
Malzemeleri
  • 1 kg. şeftali,
  • 1 kg.toz şeker,
  • 1 limon suyu veya 1gr.limon tuzu.
Şeftali Reçeli Yapılışı : Yarma ve orta olgunluktaki şeftaliler alınır, yıkanır, kabukları soyulur, kabuklarının iyi soyulabilmesi için şeftaliler bir tülbent içinde kaynamakta olan suya batırılır. 1-2 dakika haşlanarak çıkarılır ve hemen soğuk suya daldırılarak soğutulur, sonra bıçakla ve elle kabukları soyulur.
Soyulmuş şeftaliler muntazam bir şekilde kesilerek ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır, arzuya göre dört veya sekiz dilime ayrılabilir, hazırlanan şeftaliler 1 kat şeker, 1 kat şeftali olmak üzere tencereye konur, en üste şeker gelmelidir. bu şekilde bir gece bırakılır, ertesi gün kendi suyu ile pişirilir, kıvamını bulunca ve pişmenin sonuna doğru limon suyu ilave edilir, 1-2 dakika kaynatıldıktan sonra indirilir. Temiz kuru kaplara sıcak olarak doldurulur.

Hiç yorum yok: