21 Ekim 2009 Çarşamba

ÇİLEK MARMELATI NASIL YAPILIR

Çilek marmelatı tarifi:

Malzeme : 1 kg.çilek, 1 kg.toz şeker, 1 limon suyu veya 1 gr.limon tuzu.
Yapılışı: İyi olgunlaşmış kokulu çilekler alınır, bol su içinde daldırma usulü ile yıkanır, sapları çıkarılır. 1 kat şeker, bir kat çilek olmak üzere en üste şeker gelecek şekilde çilekler tencereye konur, 1 gece kendi halinde bırakılır. Ertesi gün tencere ateşe konur. şeker eriyip duru bir şurup haline gelince çilekler alınarak, şurup kaynatılır ve koyulaştırılır. Koyulaşan şuruba çilekler atılarak bir müddet pişirilir, pişen çilekler şurup içinde veya dışarı alınarak iyice ezilir ve tekrar şuruba karıştırılır. Limon suyu veya tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha pişirilir. Sıcakken temiz ve kuru kaplara konur.

Hiç yorum yok: