Kayısı receli tarifi:
Malzeme; 1kg. kayısı, 1,5kg. şeker (5-6 bardak), 750 gr. su,(3-4 bardak) 1gr. limon tuzu veya 1 limon suyu. Yapılışı: Kayısılar iyice yıkanır, çekirdeği çıkarılır, bir tepsiye bir sıra halinde sıkıca dizilir, üzerlerine hazırlanmış olan sıcak şurup dökülür, tepsi güneşe konur, üzerine siyah bir tülbent örtülerek toz, toprak ve haşerattan korunur, üç dört gün sonra tepsi içindeki kayısılar alt üst edilerek çevrilir, üç dört gün sonra tekrar kontrol edilir. Şurup koyulaşmış, istenilen kıvama gelmişse reçel alınır, temiz kaplara konur.
Kaynak:Gıda-tarım ve hayvancılık bakanlığı,ziraat işl.gn.md.yayınları 1975 Gülşen Özsınmaz Ziraat yük.müh. Ankara
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder