21 Ekim 2009 Çarşamba

TATLI PORTAKAL MARMELATI NASIL YAPILIR

Tatlı portakal marmelatı tarifi:

Yapılışı: 4 adet portakal ve 4 adet limon alınır, kabukları soyulur, kabukları ayrı bir kaba, meyveler de ayrı bir kaba gayet küçük olmak üzere dilimlenir, meyvelerin çekirdekleri çıkarılır. Kabukların üzerine su konur ve bu su birkaç defa değiştirilir, sonra kabukların acı tadı kalmayıncaya kadar haşlanır.
Kabuklar ve etli kısım tartılır, sonra iki misli su ilave edilerek 25 dakika hep birlikte kaynatılıp pişirilir. Pişen meyvenin et ve kabukları tekrar tartılır veya ölçülerek içine aynı miktarda şeker ilave edilir. 15 dakika kaynatılır ve kaynatma sırasında karıştırılarak pişirilir. Sıcakken temiz ve kuru kaplara konur.

Hiç yorum yok: