12 Ekim 2009 Pazartesi

ÜZÜM RECELİ NASIL YAPILIR

ÜZÜM REÇELİ TARİFİ: 1 kg. üzüm, 0,5 kg. şeker (2 bardak şeker), 0,5 kg. su (2 bardak su), 50gr. kavrulmuş çam fıstığı, 1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu. Yapılışı: Çekirdeksiz üzüm alınır, iyice yıkanır, suyu süzdürülür, çöplerinden koparılarak tanelenir. Şurup kaynatılarak, üzümler içine atılır, pişme devresinin sonunda çam fıstığı ve limon suyu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatılıp ateşten indirilir. Sıcakken temiz kavanozlara konulur.
Üzüm reçeli çok yaygın olmadığı için birçok kimsenin bilmediğini, gördüğünde çok şaşırdığına tanık oldum, ancak üzüm reçelinden tadanlar çok güzel olduğunu anlata anlata bitiremiyorlar. Üzüm reçeli için çok uygun bir zamandayız, yapıp denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: